Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Majklova_proxy

9. 3. 2010 2:52
MASARYK??

Masaryk by vzal bejkovec a Paroubka z ty svoloce ve Strakovce serezal jako prvniho. Jako psa!

0 0
možnosti

jarinka

8. 3. 2010 9:20
Na určité události se zapomíná.

Prezident Masaryk byl jistě dobrým člověkem a zaslouží vzpomínkové akce. Ty by ale bylo třeba také uskutečnit na hrobech zastřelených dělníků a stávkujících v první "demokratické" republlice.

0 0
možnosti
SH

Nemesiss

7. 3. 2010 19:57
...pokud byl Masaryk socialista - a nemám důvod vám nevěřit

...tak Paroubek a Rath určitě nejsou socialisté a ani sociální demokraté, ale populisté nejhrubšího zrna s komunistickým myšlením....takže o jaké oprávnění k řečnění jde?...Rv8-o

0 0
možnosti
PK

Dorian Greene

7. 3. 2010 20:43
Re: ...pokud byl Masaryk socialista - a nemám důvod vám nevěřit

Máte pravdu, Rath s Paroubkem jsou sociálnědemokratičtí arogantní prostituti. Nicméně současná ČSSD má kořeny v původní Sociální straně Českoslovanské, která propagovala myšlenky, k nimž se hlásil i Masaryk. I když je v čele současné sociální demokracie naprostý antipod pravého sociálního demokrata, je logické, že představitelé strany, která se hlásí k socialismu, vystoupí na pietním aktu k uctění Masarykova výročí. Petr Kubát

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

7. 3. 2010 14:33
Pro jrc

S dnešní ČSSD mám stejný problém. Jsem jejich dlouholetým příznivcem, ještě od dob Zemana. Jeho názory byly v té době nejrozumnější a lituju, že se je nepokusil prosadit ve straně Národně socialistické. Vím, nebyla vhodná doba - v názvu strany muselo být slovo "demokracie" a slovo "národní" zas mohlo evokovat "nacionalismus". Ale ať. Problém vznikl až později, když všechny politické strany ovládli novodobí zbohatlíci a karieristi typu Gross, Buzková nebo v ODS Topolánek. Jejich heslem bylo "socialisticky pracovat a kapitalisticky žít", pokud se týká ODS "za peníze v Praze dům". Bohužel to postihlo všechny strany bez rozdílu. Hlavně si zajistit korýtko, u kterého se dá klidně chrochtat. Současný volební systém jim to krásně jistí a pokud se lidi neprobudí, máme to zase "Na věčné časy".

0 0
možnosti

jrc

7. 3. 2010 14:02
Autor má pravdu a má karmu !

Plně platí, že T.G.Masaryk byl socialista. Nebyl komunista ! Socialismus je odlišný od komunismu. Komunismus představoval totalitní nedemokratický socialismus. V tom je podstatný rozdíl. Odkaz T.G.Masaryka si přivlastňují jenom hloupí liberálové a pravičáci. Štafetu odkazu T.G. Masaryka, Edvarda Beneše a Milady Horákové nese nadále obrozená Česká strana národně socialistická ! K odkazu se hlásí mnoho dalších stran. Nevím zda si ho zaslouží ČSSD. Ten odkaz zahrnuje národní uvědomění, hrdost, čestnost, slušnost, morálku, poctivost, demokracii a socialistickou vzájemnost ! S tím nemají ODS a některé další politické strany vůbec nic společného !

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

7. 3. 2010 14:09
Re: Autor má pravdu a má karmu !

Dík, a zdravím :-)

Květa Marková

0 0
možnosti
M

Mocnábobika

7. 3. 2010 13:40
Panděr

Bohužel pan Panděr není socialista spíše bych ho definoval

jako prospěcháře a populistu: Jeho zářiví usměv samozřejmě muže zmást i

velmi

inteligentní lidi.

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

7. 3. 2010 13:50
Re: Panděr

Zato cháska co píská na pietním aktu je fakt demokracie sama.

0 0
možnosti
JW

Konstrukter

7. 3. 2010 13:38
nevím nevím

Masaryka bych za socialistu nepovažoval, samozřejmě měl silné sociální cítění, ale to měl i takový Churchill a přesto byl opakem socialisty.

Navíc ikdyby byl Masaryk nakrásně socialistou, tak socialismus který existoval před 90 lety neměl s dnešním socialismem pranic společného. Prvorepublikové socialisty bych přirovnal možná k dnešní ODS.

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

7. 3. 2010 13:47
Re: nevím nevím

   .....;-D;-D;-D tak tohle sedlo. A také zřejmě měli modrou morálku. Ty jsi od Masaryka opravdu, ale opravdu nic nečetl.

0 0
možnosti
JC

jacek097

7. 3. 2010 13:33
Pan kolega si hraje na historika

ale nema pravdu. Masaryk nebyl socialistou ani pidi... Naopak brojil proti socialisticke politice. Na druhou stranu podporoval veskere socialni reformy, ktere vyplyvaly z obecneho lidoveho povalecneho ocekavani. Rict, ze Masaryk byl socialista je lez a holy nesmysl. Stejne jako neco podobneho rici o Havlovi nabo Klausovi.  

0 0
možnosti
PN

petacx

7. 3. 2010 13:33
Socialisté se dělí na Bolševiky a Menševiky

doporucuji kouknout kam vedou pravoverni SOCIALISTE !!

-

Socialisté se dělí na bolševiky a menševiky - viz GOOGLE 8-o

-

http://www.google.com/search?hl=en&client=opera&hs=yXv&rls=en&q=%22Socialist%C3%A9+se+d%C4%9Bl%C3%AD+na+bol%C5%A1eviky+a+men%C5%A1eviky%22&aq=f&aqi=&aql=&oq=

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

7. 3. 2010 13:43
Re: Socialisté se dělí na Bolševiky a Menševiky

Nech na pokoji Rusko 19.století. Tady nemáme báťušku cara. A když už chceš argumentovat rozdílným pojetím socialistických ideí v historii, pak věř, že po 1.světové byla střední třída a zejména intelektuálové socialistického smýšlení. Komunistů byla hrstka a byli spíš pro smích asi jako anarchisté.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

7. 3. 2010 13:31
Když někdo myslí sociálně

a solidárně, tak ještě zdaleka není socialista. To si zapiště za uši !!!!!! To by Ježíš byl komunist. atd.........

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

7. 3. 2010 13:37
Re: Když někdo myslí sociálně

Chtěl jsi asi říci .. kdo myslí sociálně a solidárně, ještě není komunista a to Paroubek rozhodně není. Před 89 byl ve ČS straně socialistické.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS