Diskuse

Proč jsou Češi národem buranství a nevkusu?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Deleter

21. 4. 2010 14:15
---

Nějak netuším, kde jste přišel na to, že tyhle věci poslouchá většina národa. To by taky většina národa musela mít doma vybavení od Horsta Fuchse...

0 0
možnosti
U

ustavnidodatek

24. 3. 2010 9:15
Prostoduchost

Málo toho víte o historii, když si myslíte , že levice je hloupost, omezenost, buranství a nevkus. Česká pravice i levice si nemají v současné době co vyčítat, smích přes slzy. Když se podíváte po našich sousedech , tak buranství a nevkus není to co by pro nás bylo charakteristické.

0 0
možnosti
AB

grizzly9992004

24. 3. 2010 7:48
Je to trochu jinak

Ono je to trochu jinak. Vámi jmenovaní interpreti byli za komunismu vycvičeni, že je to jejich práce a když za ní dostanou zaplaceno, je vše v pořádku. Nikdo jiný totiž rudosocanům za jakékoliv peníze hrát nechce. Posttotalitní umělecká generace má v sobě prostě zafixováno, že nebude nikomu dělat prostitutky, jestliže se to neslučuje s jejich smýšlením. Ale už dorůstá generace nová, opět vycvičená, že za peníze je v pořádku všechno. On je ale trochu problém, aby i některým těm takzvaným celebritám zbylo dneska na nájem, při macešském přístupu, jaký má ke kultuře naše současná společnost.

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

24. 3. 2010 3:34
Ach vy pravicový voliči,

jak jste kulturní a vyjímeční. Tak z tohoto svého sebepohledu získáváte přesvědčení, že je normální a správné někoho podvést a okrást? Necítím k vám nějakou nenávist ani pohrdání, jen je mi vás líto jak jste citově i pocitově vyprázdnění a nízcí.

0 0
možnosti
MK

mrwn

24. 3. 2010 7:26
Re: Ach vy pravicový voliči,

seberte si tu rozbitou kacenku a vratte se zpatky na zakladku - to co mate neni nazor ale anamneza ...

0 0
možnosti
JB

koga

24. 3. 2010 0:52
Trochu mimo

s tím buranstvím. Co se týče těch tří zpívajících chlápků, ani oni, ani vydavatel se netají tím, že to je dělané podle tyroláků, pokud by do Rakouska nebo Německa zavítal, uslyší tenhle druh muziky na každém kroku. Prostě něco okopírovali, na co lidi skočí. A oni skočili. Spíše je otázka inspirace, z českých hlav to ale originálně není. To ať si každý srovná sám. Trochu podopobné je to s trpaslíky u vietnamců na hranicích, neznalý by si také myslel, že čeští burani si to kupují, osobně neznám ani jednoho, mají to tam pro němce.

Jinak řečeno, demostrovat české buranství zrovna na tomhle je tak trochu mimo a nebo by bylo korektní zmínit i německé a rakouské burany.

Příkladů by bylo více, netvrdím, že burani nejsme, ale rozhodně moc nevyčníváme.

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

23. 3. 2010 14:16
Top karma

Tenhle článek má nejvyšší karmu?8-o Lidi, proč nadáváte sami sobě?

0 0
možnosti
JJ

Jay6

23. 3. 2010 20:42
Re: Top karma

Myslí si,že když plivnou na Český národ tak je lépe přijmou do jiného národa.Ale kdo by chtěl mít ve svých řadách masochisty a sebemrskače.Takové pohrdání vlastní národní identitou se vidí opravdu jen v Česku.Důležité je jenom to,že kdo neskáče není Čech.Kdo nedá karmu je Buran bez vkusu.Asi jako autor.

0 0
možnosti
V

vvv

23. 3. 2010 12:22
.

Tak jednak dotyčný nikoho neuráží a druhak mu nikdo konkrétní vzdělání neplatil.

Někteří voliči a jejich zástupci tady dobrovolně vytvořili systém vzdělání zdarma a žádnou smlouvu o povinnosti následujících x let pracovat v ČR nikdo za dob svých studií nepodepisoval. Z tohoto důvodu žádný absolvent nikomu nic nedluží.

Takže ani já ČR naprosto nic nedlužím, to není nesmysl, to je fakt.

P.S. Já i mí rodiče jsme za celou dobu života v ČR odvedli na daních tak obrovské množství peněz, že se v nich dotace za studia skutečně hravě ztratí. Ale i kdyby to tak nebylo, rovněž bych státu nic nedlužil. Stát je vcelku neuchopitelná identita, je to jen skupina přerozdělovačů, které si tam zcela dobrovolně dosadí mnohdy "politicky" negramotní voliči. A já za jejich rozhodnutí nenesu odpovědnost.

0 0
možnosti
V

vvv

23. 3. 2010 12:23
Re: .

Omlouvám se, příspěvek patří jinde.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

23. 3. 2010 8:35
já jen nějak nechápu

proč je nutné všechno takto zjednodušovat. Pokud máme, tedy jako národ, něco extra, tak je to nucení (nikoli nepodobné urputnému průjmu) pořád  se s něčím a někým srovnávat, zjišťovat, co si o nás kdo myslí a pak nad tím farizejsky kvílet. Přitom ovšem existenciálně  a ostentativně trpět podivnými  mindráky, kombinovanými s nesnesitelnou sebestředností (v tomto oboru tradičně vynikají borci, kteří sami sebe nazývají intelektuály). Všechno ostatní je stejné nebo skoro stejné, kdo kdy navštívil třeba nějaký pivní "fest" v Mnichově, ví o čem mluvím. A to nezmiňuji Američany, tedy USA, s jejich kašírovaným Las Vegas a podobnými zhůvěřilostmi (koneckonců, teď tam mají Obamu, to je taky radost).

0 0
možnosti
MK

mrwn

23. 3. 2010 8:47
Re: já jen nějak nechápu

myslite, ze v americe nebo nemecku lide soucasny stav nekritizuji? nebo jen nectete podrobne jejich tisk? PS: byt intelektualem a byt kriticky k deni kolem, neni rozhodne horsi, nez byt spokojeny sam se sebou za kazdou cenu a tvarit se ze problemy neexistuji

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

23. 3. 2010 8:32
I takhle to lze vidět,

ale proč? "Venku" je všechno opravdu jen "lepší"? Opravdu nemáme být i na co hrdí? Z x blogů a příspěvků čtu v drtivé většině kritiku, ale vlastně to znamená, že sami nad sebou! lámeme hůl (pokud si kritici uvědomují, že jsou TAKÉ Češi), ne? A jak ven z něčeho v čem se sami "zazdíváme"? Myslím, že oproti jiným národům "vynikáme" především tím, že dokážeme sami sebe úžasně shazovat. Samozřejmě, že je co zlepšovat, nikde to není ideální, ovšem zjednodušeně řečeno: nadávat co nejhlasitěji a chválit šeptem, či vůbec, je k ničemu...  

0 0
možnosti
MK

mrwn

23. 3. 2010 8:44
Re: I takhle to lze vidět,

myslim ze tohle neni zadny argument. jakekoliv narodni citeni by nam nemelo branit v kritickem pohledu na veci kolem sebe. uvedomeni si problemu a jeho pojmenovani, je prvni a zasadni podminkou pro jakoukoliv reflexi. nekritizovat a mlcet, kdyz s nejakym chovanim nesouhlasim a schovavat to za pseudovlastenectvi, je imho pokritectvi. vazme si toho, ze muzeme nahlas rikat, co chceme a ze o tom muzeme diskutovat.je to nase zasadni ustavni pravo.

0 0
možnosti
H

HammerLang

22. 3. 2010 21:53
Inu to je daň za rostoucí průměrný věk.

Myslení většiny lidí změní totiž až smrt Rv

0 0
možnosti
MK

mrwn

23. 3. 2010 7:03
Re: Inu to je daň za rostoucí průměrný věk.

stupidita je samostatna vlastnost, na kterou se vek nevaze - atky plati to, ze kazdy si mysli, ze mira jeho vlastni stupidity je mnohonasobne mensi nez tomu je v realu :)

0 0
možnosti